Met Pieter Grinwis bij scheepswerf NG Shipyards Lauwersoog

netten 1.JPG
fredric weblog.jpg
Door Fredric Geijtenbeek op 30 juni 2021 om 10:59

Met Pieter Grinwis bij scheepswerf NG Shipyards Lauwersoog

Samen met gedeputeerde Henk Staghouwer, Kamerlid Pieter Grinwis en wethouder Theo de Vries bracht onze fractie een werkbezoek aan Next Generation Shipyards (NG Shipyards) in Lauwersoog. Projectleider Dirk Keizer gaf een uitgebreide rondleiding over de werf en aan boord van het zeilschip Ecolution. 

NG Shipyard is een scheepsbouwbedrijf. Ze doen onderhoud van schepen en bouwen ook nieuwe schepen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van snelvarende schepen die ook brandstofzuinig zijn. Er wordt een nieuw type schepen gebouwd waarin veel innovaties verwerkt zijn. Dat houdt in dat het brandstofverbruik sterk gereduceerd wordt en dat gebruik wordt gemaakt van nieuwe technieken die toepasbaar zijn, zoals waterstof. NG Shipyards denkt dat waterstof de toekomst voor de scheepvaart is.

De Ecolution is het zeilschip van wijlen Wubbo Ockels. Dit schip is enkele jaren geleden nieuw gebouwd met de innoverende technieken van toen. NG Shipyards gaat het schip opnieuw inrichten. De eerste waterstofinstallatie wordt daar binnenkort aan boord gezet. Voor dit soort innovaties moet personeel omgeschoold of opgeleid worden. NG shipyards heeft 25 mensen in dienst.

Klik hier voor foto’s van dit bezoek.

Labels: , ,

Auteurs