'Den Haag moet snel met oplossing komen voor asielzoekers tentenkamp Ter Apel'

maandag 21 mei 2012 12:48

Acht Groningse Statenfracties doen gezamenlijk een dringende oproep aan minister Leers en de Tweede Kamer om de problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers snel op te lossen.

 

De uitgeprocedeerde asielzoekers kamperen bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel omdat ze naar eigen zeggen niet terug kunnen naar het land van herkomst. Het vorige week gehouden spoeddebat in de Tweede Kamer heeft niet voor duidelijkheid gezorgd. Op initiatief van de ChristenUnie doen de fracties van de PvdA, SP, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, Vrij Mandaat en Partij voor de Dieren nu samen een dringende oproep om met een oplossing te komen.

De partijen schrijven dat ze zich grote zorgen maken over de situatie in Ter Apel. Ze vinden dat er gezorgd moet worden voor een structurele oplossing voor uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terug kunnen naar hun eigen land. Tot die tijd moeten deze mensen worden opgevangen.

Henk Staghouwer(ChristenUnie): 'Op dit moment zijn zowel de mensen op het tentenkamp als de gemeente Vlagtwedde de dupe van slechte regelgeving. De verantwoordelijkheid voor een goede en menselijke oplossing ligt in Den Haag. Daar kan en móet wat worden gedaan.'

De brief kunt u hier vinden.

Foto: ©112groningen, meer op www.112groningen.nl

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
dringende oproep Tweede Kamer oplossing Ter Apel(2)132,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug