ChristenUnie overhandigt programma in eenvoudige taal aan onderwijs

overhandigingprogrammaeenvoudigetaaldonderdag 06 september 2012 17:45

Met een speciaal verkiezingsprogramma in eenvoudige taal maakt de ChristenUnie de verkiezingen toegankelijk voor scholieren. Het programma werd vanochtend overhandigd aan het Gomarus College in Groningen.

Het is deze week de week van de alfabetisering. Met het thema ‘geef taal een stem' wordt aandacht gevraagd voor de moeite die laaggeletterden hebben met het lezen van verkiezingsprogramma’s en het invullen van een stemformulier. De ChristenUnie heeft daarom een verkiezingsprogramma geschreven in eenvoudige taal, ondermeer voor gebruik op scholen.  

Stieneke van der Graaf, Statenlid in Groningen en kandidaat voor de ChristenUnie: 'Het onderwijs en de politiek kunnen samen de verkiezingen toegankelijker maken, bijvoorbeeld door scholieren te leren hoe verkiezingen werken. Wij willen met dit speciale verkiezingsprogramma  daaraan bijdragen.'

'Politiek is voor de meeste jongeren een ver-van-mijn-bed-show. Ik heb dit programma met veel plezier gelezen en het is zeker geschikt om in het onderwijs te gebruiken', aldus Peter Holsappel, directeur vmbo van het Gomarus College in Groningen.

Het verkiezingsprogramma in eenvoudige taal is te lezen op http://verkiezingen.christenunie.nl/l/library/download/529412 en is op te halen in de centrale bibliotheek Groningen.

Peter Holsappel, directeur vmbo van het Gomarus College in Groningen ontvangt het verkiezingsprogramma in eenvoudige taal van ChristenUnie-kandidaat Stieneke van der Graaf.

 

« Terug