Vacature fractiemedewerker Statenfractie

vacature_1woensdag 12 juli 2017

De Statenfractie van de ChristenUnie in de provincie Groningen zoekt per 1 september 2017 een junior fractiemedewerker (m/v) voor 12 uur in de week.

Samen met een collega ondersteun je de vier Groningse Statenleden van de ChristenUnie inhoudelijk en administratief. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verzorgen van de communicatie, het geven van beleidsadvies en het organiseren van activiteiten. De ene werkdag stel je een persbericht op, bedenk je een script voor een filmpje voor op facebook en bel je met een provincieambtenaar om iets uit te zoeken. De volgende werkdag doe je weer iets heel anders zoals het opstellen van motie of schriftelijke vragen, het notuleren van een vergadering of het organiseren van een bijeenkomst.

Het gaat om een parttime functie van 12 uur per week. Op woensdag werk je op de fractiekamer in het provinciehuis en tweemaal per maand vergadert de Statenfractie op dinsdagavond in het provinciehuis. Het is belangrijk dat je flexibel inzetbaar bent. Daar krijg je ook veel flexibiliteit voor terug. Je overige werkuren kan je namelijk qua dag en plaats naar keuze invullen.

Wij zijn op zoek naar iemand met hbo- of wo- werk- en -denkniveau. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, interesse hebt in politiek, de Nederlandse taal goed beheerst en handig bent met foto, film en social media. We bieden een aantrekkelijk salaris op basis van leeftijd en eventuele werkervaring.

Denk je dat jij bij deze functie past en ben je lid van de ChristenUnie of Perspectief of bereid lid te worden? Dan vragen we jou naar deze functie te solliciteren! Stuur je sollicitatie met CV uiterlijk 14 augustus per mail naar Statenfractie ChristenUnie Groningen (christenunie@ps-provinciegroningen.nl), ter attentie van Stieneke van der Graaf. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 34 en 35 in Groningen.

Wil je meer weten over de ChristenUnie Statenfractie en ons werk? Kijk dan verder op onze website. Voor meer informatie over de functie en voor overige vragen kan je contact opnemen met onze fractievoorzitter Stieneke van der Graaf (06-48448711).