Berichten geschreven door Margriet Donker - van der Vinnne

 1. foto schadeherstel plaatsen van ankers
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 21 mei 2022

  Motie één loket schade zoutwinning / gaswinning

  Sinds november vorig jaar kunnen woningeigenaren met schade door zoutwinning zich melden bij de Commissie Mijnbouwschade. Als er schade is door gaswinning moeten ze zich ergens anders melden: bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen. Probleem is: hoe weet iemand nou of de schade aan zijn / haar woning door zoutwinning of door gaswinning is ontstaan? 

  lees meer
 2. Walstraschool Kropswolde.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 18 mei 2022

  Gastles Walstraschool Kropswolde

  Het is leuk om uitgenodigd te worden om ergens een gastles te geven. Dinsdag mocht Margriet Donker-Van der Vinne een middag les geven over het Statenlidmaatschap.

  lees meer
 3. Tineke met vlaggen.JPG
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 23 maart 2022

  Werkbezoek zoutwinning Winschoten

  Meer dan zestig jaar wordt er zout gewonnen in de omgeving van Winschoten. Volgens het uitvoerende bedrijf gebeurt dat op een veilige manier. Omwonenden en ook SodM denken daar anders over. De fractie van de ChristenUnie bracht een bezoek aan de stichting Bewonersbelangen.

  lees meer
 4. mirjam bikker provinciehuis.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 29 januari 2022

  Mirjam Bikker bezoekt UMCG

  ChristenUnie-Tweede Kamerlid Mirjam Bikker was vrijdag bij het UMCG om zich persoonlijk te laten informeren over het verdwijnen van de kinderhartzorg. Aansluitend had ze een gesprek met regionale ChristenUnie-politici en bestuurders. Bikker heeft veel vragen bij de voorgenomen sluiting van de kinderhartchirurgie. 

  lees meer
 5. brandbrief foto.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 30 december 2021

  Brandbrief naar Hugo de Jonge

  Het UMC Groningen dreigt haar plek voor complexe hartzorg te verliezen. Dat deelde de demissionaire minister afgelopen maandag mee aan het Groninger ziekenhuis. Plan is om de hartzorg te concentreren in Rotterdam en Utrecht. 

  lees meer

  Labels: ,

 6. ncg 2021.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 13 november 2021

  Werkbezoek bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

  De Statenfractie bracht samen met fractieleden van de ChristenUnie Eemsdelta, Midden-Groningen en Oldambt een bezoek aan versterkingspunt Midden-Groningen. Dit is één van de zeven versterkingspunten van de NCG. Er werd onder andere gesproken met algemeen directeur Peter Spijkerman, regiodirecteur Stad en Ommeland Ab van der Schans en gebiedsmanager Mark Bokhove. 

  lees meer

  Labels:

 7. zonnepanelen 3.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 11 november 2021

  Zon op schooldaken

  Veel jongeren in onze provincie maken zich zorgen over de toekomst van energie en milieu. Zij zijn er dan ook verbaasd over dat veel schoolgebouwen, die van de gemeenten zijn, nog geen zonnepanelen op het dak hebben liggen. Statenlid Margriet Donker heeft een motie geschreven die aanspoort daar werk van te maken. 

  lees meer
 8. boerderij nieuwolda
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 29 september 2021

  Meer ruimte voor het bewonen van boerderijen

  De mogelijkheden om met meerdere huishoudens te wonen op boerenerven zijn nu nog erg beperkt. De ChristenUnie wil weten of er meerdere woonadressen op een erf gevestigd kunnen worden. 

  lees meer
 9. overschild 2.JPG
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 30 juni 2021

  Loppersum, Overschild en herstel van vertrouwen

  Samen met Tweede Kamerleden Pieter Grinwis en Gert-Jan Segers bracht onze fractie een bezoek aan Loppersum. Platform Kerk & Aardbeving gaf per fiets een rondleiding door het dorp waar de gevolgen van aardbevingen goed te zien zijn. 

  lees meer
 10. john .JPG
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 30 juni 2021

  Garnalenvissers

  Afgelopen zaterdag 26 juni ging een delegatie van de ChristenUnie aan boord van de garnalenkotter ZK-14 van Lammert Bolt uit Zoutkamp. Op de kotter werden ze bijgepraat over de actualiteit door Bolt, John Lukkien (ZK10 en bestuurslid Hulp in Nood) en Sarah Verroen (voorzitter Hulp in Nood).

  lees meer

  Labels: ,