Berichten geschreven door Margriet Donker - van der Vinnne

 1. brandbrief foto.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 30 december 2021

  Brandbrief naar Hugo de Jonge

  Het UMC Groningen dreigt haar plek voor complexe hartzorg te verliezen. Dat deelde de demissionaire minister afgelopen maandag mee aan het Groninger ziekenhuis. Plan is om de hartzorg te concentreren in Rotterdam en Utrecht. 

  lees meer

  Labels: ,

 2. ncg 2021.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 13 november 2021

  Werkbezoek bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

  De Statenfractie bracht samen met fractieleden van de ChristenUnie Eemsdelta, Midden-Groningen en Oldambt een bezoek aan versterkingspunt Midden-Groningen. Dit is één van de zeven versterkingspunten van de NCG. Er werd onder andere gesproken met algemeen directeur Peter Spijkerman, regiodirecteur Stad en Ommeland Ab van der Schans en gebiedsmanager Mark Bokhove. 

  lees meer

  Labels:

 3. zonnepanelen 3.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 11 november 2021

  Zon op schooldaken

  Veel jongeren in onze provincie maken zich zorgen over de toekomst van energie en milieu. Zij zijn er dan ook verbaasd over dat veel schoolgebouwen, die van de gemeenten zijn, nog geen zonnepanelen op het dak hebben liggen. Statenlid Margriet Donker heeft een motie geschreven die aanspoort daar werk van te maken. 

  lees meer
 4. boerderij nieuwolda
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 29 september 2021

  Meer ruimte voor het bewonen van boerderijen

  De mogelijkheden om met meerdere huishoudens te wonen op boerenerven zijn nu nog erg beperkt. De ChristenUnie wil weten of er meerdere woonadressen op een erf gevestigd kunnen worden. 

  lees meer
 5. overschild 2.JPG
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 30 juni 2021

  Loppersum, Overschild en herstel van vertrouwen

  Samen met Tweede Kamerleden Pieter Grinwis en Gert-Jan Segers bracht onze fractie een bezoek aan Loppersum. Platform Kerk & Aardbeving gaf per fiets een rondleiding door het dorp waar de gevolgen van aardbevingen goed te zien zijn. 

  lees meer
 6. john .JPG
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 30 juni 2021

  Garnalenvissers

  Afgelopen zaterdag 26 juni ging een delegatie van de ChristenUnie aan boord van de garnalenkotter ZK-14 van Lammert Bolt uit Zoutkamp. Op de kotter werden ze bijgepraat over de actualiteit door Bolt, John Lukkien (ZK10 en bestuurslid Hulp in Nood) en Sarah Verroen (voorzitter Hulp in Nood).

  lees meer

  Labels: ,

 7. oudeschip 30.png
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 12 mei 2021

  Uitbreiding Eemshaven

  Gedeputeerde Staten wil uitbreiding van de Eemshaven. Voor de mensen in Oudeschip, Heuvelderij, Polen, Koningsoord en Nooitgedacht is dit voornemen ingrijpend. Als de plannen doorgang vinden zal hun leefomgeving behoorlijk veranderen en zal de leefbaarheid in de streek onder druk komen te staan.

  Lees hier de woordvoering van Statenlid Margriet Donker over dit onderwerp.

  lees meer

  Labels:

 8. LdH.JPG
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 1 maart 2021

  Waardering voor vrijwilligers Maaltijdproject Winschoten

  Iedere week delen vrijwilligers van de kerken in Winschoten gratis maaltijden uit aan mensen die dat nodig hebben. Dit gebeurt sinds de eerste lockdown vorig jaar.  Zaterdag brachten Margriet Donker en Willie de Boer van de ChristenUnie een bezoek aan de initiatiefnemers van dit maaltijdproject.

  lees meer

  Labels:

 9. industriewater.jpg
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 19 januari 2021

  Tekort water voor bedrijven baart ChristenUnie zorgen

  De Statenfractie van de ChristenUnie Groningen stelt vragen over voldoende beschikbaarheid van industriewater. Tot 2050 wordt er een toename van 30% van vraag naar water verwacht. De ChristenUnie vindt dat hier actie op ondernomen moet worden door de operationele reserves van de watervoorraad verder uit te breiden.  

  lees meer

  Labels:

 10. john deere.JPG
  margriet weblog.jpg
  Door Margriet Donker - van der Vinnne op 1 oktober 2020

  Vragen bij advies over schadeherstel mestkelders

  De Statenfractie van de ChristenUnie Groningen heeft vragen gesteld over het rapport dat het Panel Mestkelders in opdracht van Instituut Mijnbouwschade (IMG) heeft opgesteld. Hierin wordt geadviseerd dat bij schade aan mestkelders niet de daadwerkelijke schade aan de mestkelder vergoed zal worden.

  lees meer