Berichten geschreven door Rinze van der Born

 1. fietsberg groningen
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 9 november 2022

  Onderzoek naar mogelijke Groninger fietsberg krijgt vervolg

  De Statenfracties van D66 en ChristenUnie maken zich al ruim een jaar sterk voor het realiseren van een fietsberg in onze provincie. Na verkennend onderzoek bleek dat er kansen zijn, maar dat er concrete punten moeten worden uitgewerkt. Woensdag 9 november werd in de Statenvergadering de motie aangenomen waarin wordt opgeroepen de nodige middelen voor zo’n vervolgonderzoek (60.000,-) beschikbaar te stellen. 

  lees meer
 2. fietsberg groningen
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 21 mei 2022

  Een Groningse fietsberg is geen luchtfietserij

  Groningen: een provincie met weidse vergezichten over vlak land. Waar de wind vrij spel heeft en fietsers altijd tegenwind lijken te hebben. Het is misschien wel de laatste plek in Nederland waar je een berg zou verwachten. Toch is dat precies hetgeen wij als D66 en ChristenUnie vorig jaar hebben voorgesteld in Provinciale Staten.

  lees meer
 3. fietsberg groningen
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 7 juli 2021

  Onderzoek naar Groningse ‘fietsberg’

  De Provinciale Statenfracties van ChristenUnie en D66 in Groningen hebben bij de bespreking van de Kadernota voorgesteld te onderzoeken welke voormalige vuilstortplaatsen in de provincie geschikt gemaakt kunnen worden voor fietsers en wandelaars. Uit het onderzoek moet onder meer blijken in hoeverre de bodemlagen van de ‘afvalbergen’ hiervoor geschikt zijn en of er draagvlak bestaat onder omwonenden en ondernemers.

  lees meer
 4. SunPark 12
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 7 juni 2021

  Geen dwangarbeid bij productie zonnepanelen

  De provinciale fractie van de ChristenUnie heeft in Groningen een motie ingediend waarin het provinciebestuur wordt opgeroepen om zo spoedig mogelijk te onderzoeken op welke manieren er eisen gesteld kunnen worden aan de partijen die duurzame energieprojecten in de provincie Groningen realiseren om dwangarbeid in productieketens te voorkomen.  

  lees meer
 5. plexiglas-corona-scherm-transparant.jpg
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 5 juni 2020

  Provinciale tegemoetkoming coronakosten voor mkb hard nodig

  De provincie Groningen stelt geld beschikbaar voor bedrijven die hebben geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de anderhalvemetereconomie. Begin mei stelde de Statenfractie van de ChristenUnie het provinciebestuur voor zo’n regeling in het leven te roepen. 

  lees meer
 6. wielrennen zonsondergang.jpg
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 18 december 2019

  Veilig fietsen voor iedereen!

  Wielrennen wordt steeds populairder en in Groningen helemaal’ kopte het Dagblad van het Noorden in juni dit jaar. En dat klopt, volgens onderzoek van sportkoepel NOC*NSF behoort sportief fietsen, waaronder wielrennen valt, de laatste jaren tot één van de snelst stijgende sporten in Nederland. In 2018 waren er al ruim 1,2 miljoen sportfietsen in Nederland.

  lees meer

  Labels: , ,

 7. foto cultuur 2.jpg
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 13 november 2019

  Motie voor uitbreiding jaarlijkse vrijwilligersprijs

  Statenlid Rinze van der Born diende samen met CDA en VVD een motie in waarin opgeroepen wordt jaarlijks een vrijwilligersprijs toe te kennen aan een vrijwilligersinitiatief uit de cultuursector

  lees meer
 8. fair-trade-provincie.png
  rinze weblog.jpg
  Door Rinze van der Born op 3 juli 2019

  Fairtrade provincie

  We willen dat Groningen een Fairtrade provincie wordt. De provincie moet fairtrade inkopen en ook gemeenten zouden hun medewerking moeten verlenen.

  lees meer