ChristenUnie: dag gratis bus en trein na stakingen openbaar vervoer

Groningen-Hoofdstation-Hubmaandag 02 juli 2018 17:18

De ChristenUnie in de provincie Groningen wil dat de bussen en treinen in de provincie een dag gratis rijden om na de stakingsdagen in de afgelopen maanden de reizigerstevredenheid weer te vergroten. 

Zondagavond werd bekend dat er een akkoord is bereikt tussen werkgevers en werknemers in het streekvervoer. Daarmee zijn verdere stakingen opgeschort. Volgens de ChristenUnie is dit goed nieuws voor buschauffeurs en reizigers.

Statenlid Fredric Geijtenbeek: ‘Buschauffeurs en treinpersoneel hebben de afgelopen weken van hun goed recht gebruik gemaakt om te staken. Dat is belangrijk en heeft geleid tot nieuwe akkoorden. Voor reizigers heeft dit helaas wel vervelende gevolgen gehad. Omdat wij het belangrijk vinden dat reizigers tevreden zijn met het openbaar vervoer, willen we graag wat doen om weer een positieve ervaring te creëren. Bijvoorbeeld een dag gratis met de bus of trein of een andere klanttevredenheidsactie.' 

De provincie betaalt vervoerders niet voor de dagen waarop niet gereden is. De ChristenUnie wil dat geld inzetten om het openbaar vervoer een dag gratis te maken. De partij gaat heeft schriftelijke vragen gesteld.

Klik hier om de gestelde vragen te lezen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: dag gratis bus en trein na stakingen openbaar vervoer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

> 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari