bezoek aan kledingbank Maxima

maxima.jpg05-12-2018 13:38 05-12-2018 13:38

Zes jaar geleden begon in Sappemeer de kledingbank Maxima. Inmiddels zijn er zes Maxima's in onze provincie. Alle zes bestuurd door een eigen stichting. Met dezelfde manier van werken.

De winkel in Sappemeer ziet er uit als een gewone modezaak. Een hippe inrichting en deskundig personeel. Je hoeft alleen niet af te rekenen bij de kassa. Mensen met een bijstandsuitkering of met een zgn. individuele inkomenstoeslag kunnen hier kleding krijgen. Ook mensen die een inkomen hebben tot 110% - 125% van de bijstandsnorm zijn welkom, afhankelijk van het gemeentelijk bijstandsbeleid. Ze worden naar de kledingbank verwezen door maatschappelijke instanties.

Maxima is een vrijwilligersorganisatie. De gemeente betaalt de huur en de energiekosten van het pand. De provincie betaalt de gemeente-overstijgende kosten: de bus en de huur van de loods waar kleding voor de zes winkels wordt opgeslagen.

Initiatiefnemer Henk Slagter gaf ons een uitgebreide rondleiding.

Hij zegt: "We doen meer dan alleen kleding inzamelen en weggeven. Sinds een jaar hebben we ook de 'Dress for success'. Hier geven we kledingadvies aan werkloze mensen die naar een sollicitatiegesprek gaan. En we doen veel voor kinderen. Een kind kan niets doen aan de situatie waarin het opgroeit. We werken samen met scholen. Als een leerling thuis niet de beschikking heeft over een computer, kan de school via ons een laptop aan die leerling uitlenen."

Foto's van het bezoek zijn hier te zien

« Terug

Reacties op 'bezoek aan kledingbank Maxima'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

> 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari