Kandidaat-Kamerlid Herman Wegter fietst mee in fietsestafette

115woensdag 05 september 2012 20:03

In de week van de alfabetisering gaan docenten van het Gomarus College en politici van de ChristenUnie samen de strijd aan tegen analfabetisme in Nederland. Gisteren fietste kandidaat-Kamerlid Herman Wegter de route Drachten - Zuidhorn mee. Ook bracht hij een werkbezoek aan het werk- en leerbedrijf, “De ster” in Zuidhorn.

De Ster Zuidhorn biedt een werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij zijn de wensen, mogelijkheden en beperkingen van deze mensen maatgevend. De Ster stelt zich tot taak belemmeringen die deelname in de samenleving in de weg staan, te voorkomen en/of weg te nemen. De Ster stelt daarbij de ontwikkeling en geluk van de onze toevertrouwde medewerkers centraal.

Week van de alfabetisering
Met een fietsestafette van Leeuwarden naar Assen vragen de docenten en politici aandacht voor analfabetisme in Nederland en bespreken ze wat ze zelf kunnen doen om de verkiezingen voor laaggeletterden toegankelijker te maken. Daarbij komen onder andere de rol van het onderwijs en het nut van subsidies ter sprake. Naast lokale politici van de ChristenUnie fietsen ook kandidaten voor de Tweede Kamer mee. Van 3 tot 9 september is de week van de alfabetisering.

Anderhalf miljoen mensen in Nederland, ouder dan 16 jaar, hebben moeite met lezen en schrijven. Voor deze mensen kan het lezen van verkiezingsprogramma's en het invullen van een stemformulier erg lastig zijn. Daarom is het thema van de week van de alfabetisering 'geef taal een stem'.

Morgen start het laatste deel van de fietstocht om 9.00 uur in Groningen (van Gomarus college, magnoliastraat 1, Groningen). Stieneke van der Graaf (lid Provinciale Staten en kandidaat-Kamerlid), Klaas Harink (kandidaat-Kamerlid) en Inge Jongman (fractievoorzitter ChristenUnie Groningen) fietsen mee.

« Terug

Reacties op 'Kandidaat-Kamerlid Herman Wegter fietst mee in fietsestafette'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

> 2012

Geen berichten gevonden