Ontwikkeling waddenfietspad in volle gang

foto1maandag 28 september 2015 14:32

Afgelopen donderdag heeft gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) geholpen met het maken van de eerste banken voor langs het waddenfietspad Kiek over Diek. Met het fietspad gaat een wens van de ChristenUnie in vervulling.

Kiek over Diek
Langs de waddenzeedijk tussen Lauwersoog en Nieuw Statenzijl wordt door de provincie Groningen en het Waddenfonds een fietspad aangelegd. Dit fietspad, dat Kiek over Diek heet, maakt voor fietsers de prachtige natuur aan beide kanten van de dijk toegankelijk. Langs de route komt een uitkijkpost en meerdere rustpunten.

Verhalenbanken
In de dorpen Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans worden verhalenbanken geplaatst. Inwoners van de dorpen, kunstenaars en sociale werkplaats Ability beelden met mozaïek op elke bank een verhaal over het thema Waddenkust uit. Namens de provincie hielp gedeputeerde Henk Staghouwer mee met de eerste banken.

Initiatief ChristenUnie
Het plan voor een waddenfietspad werd bedacht door oud-ChristenUniestatenlid Roel Stevens en was in 2007 een van de verkiezingspunten van de ChristenUnie. Met het fietspad wordt de schoonheid van de provincie Groningen beter toegankelijk voor toerisme en recreatie. In 2012 werd besloten dat het project er komt en inmiddels is de uitvoering gestart. Naar verwachting zal het fietspad klaar zijn in 2016.

« Terug

> 2015

december

november

oktober

september

juli

maart

februari

januari