Inzamelingsactie van scholen voor vluchtelingen zeer succesvol

IMG_5165dinsdag 10 november 2015 17:19

Leerlingen van achttien scholen, waaronder basisscholen en middelbare scholen overhandigden vandaag dozen vol sokken, ondergoed en badslippers en een cheque met een mooi geldbedrag aan het Rode Kruis voor vluchtelingen in Nederland.

Duizenden leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs in Noord-Nederland hebben samen met de ChristenUnie in de afgelopen weken nieuwe sokken, ondergoed en badslippers verzameld voor de vele vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen. Na overleg met het Rode Kruis en het COA bleek juist aan deze goederen een grote behoefte te bestaan. Dinsdag werden de ingezamelde goederen door de leerlingen zelf aangeboden bij de Welkom Winkel in de stad Groningen en kon er een cheque van € 1283,55 aan het Rode Kruis worden overhandigd.Er is veel behoefte aan goederen voor de vluchtelingen in de noodopvang.

Fractievoorzitter Stieneke van der Graaf: "We willen het niet alleen bij woorden laten maar ook graag iets concreets bijdragen. Daarom hebben we de handen ineen geslagen met een groot aantal scholen. Het is geweldig dat zoveel leerlingen mee willen helpen om iets te doen voor vluchtelingen en dat de actie zoveel heeft opgeleverd! De goederen zullen snel hun bestemming vinden bij de vluchtelingen."

Hoe hard de spullen nodig zijn bleek wel bij de overhandiging. Vrijwilligers van het Rode Kruis deelden vanaf dat moment al sokken en badslippers uit aan vluchtelingen die kleding bij de Welkom Winkel op kwamen halen. De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk, een meisje merkte op: "Kijk, het wordt nu al weggegeven! Ik wist niet dat het zo hard nodig was." De inzamelingsactie was een gezamenlijke actie van het Gomarus College, scholenverenigingen NoorderBasis en VGPONN en de Statenfractie van de ChristenUnie provincie Groningen.

De Statenfractie ChristenUnie bedankt  GBS de Brug Zuidhorn, GBS Rehoboth Hoogkerk, GBS Oranje Nassau Kootstertille, GBS Calvijn Groningen, GBS Het Mozaïek Haren, GBS De Spoorwijzer Heerenveen, GBS De Fontein Buitenpost, GBS De Triangel Groningen, GBS De Rank Roden, GBS Johannes Bogerman Grootegast, GBS Klim-op Middelstum, GBS De Horizon Bedum, GBS De Lichtkring Zuidlaren, Gomarus Groningen Havo VWO onderbouw , Gomarus Drachten, Gomarus Magnolia, Gomarus Groningen Havo VWO bovenbouw, Gomarus Groningen VMBO en verhuisbedrijf Jan de Jong Top Movers hartelijk voor hun inzet!

Bekijk onderstaand een reportage van OOGtv over de overhandiging van de ingezamelde goederen. Klik hier voor het bekijken van de fotoreportage.

« Terug

> 2015

december

november

oktober

september

juli

maart

februari

januari