Motie voor uitbreiding jaarlijkse vrijwilligersprijs

foto cultuur 2.jpgwoensdag 13 november 2019 17:29

Statenlid Rinze van der Born diende samen met CDA en VVD een motie in waarin opgeroepen wordt jaarlijks een vrijwilligersprijs toe te kennen aan een vrijwilligersinitiatief uit de cultuursector

Ieder jaar wordt de Provinciale Vrijwilligersprijs uitgereikt. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. De provincie reikt prijzen uit in vier categorieën: 'zorg', 'leefbaarheid', 'jeugd' en 'sport'.

De ChristenUnie vindt dat hier een vijfde categorie bij hoort: 'cultuur'.

Daarom diende Statenlid Rinze van der Born samen met CDA en VVD een motie in waarin opgeroepen wordt jaarlijks een vrijwilligersprijs toe te kennen aan een vrijwilligersinitiatief uit de cultuursector. "Groningen kent veel vrijwilligerswerk en de ChristenUnie is trots op al het werk dat vrijwilligers verzetten. Daarbij kan vrijwilligerswerk bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid of mensen helpen weer terug te keren in de maatschappij. Juist bij culturele instellingen zijn veel vrijwilligers werkzaam," aldus Van der Born.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
M118. Vrijwilligers in de cultuursector agp. 3.c Cultuurnota.pdf561,6 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Motie voor uitbreiding jaarlijkse vrijwilligersprijs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Vorige berichten > 2019

december

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

januari