Fairtrade provincie

fair-trade-provincie.png
mouw.png
Door Webredactie Prov. Groningen op 3 juli 2019 om 22:13

Fairtrade provincie

We willen dat Groningen een Fairtrade provincie wordt. De provincie moet fairtrade inkopen en ook gemeenten zouden hun medewerking moeten verlenen.

Tijdens de Algemene Beschouwingen werd de motie ‘Fairtrade’ aangenomen. Hierin wordt de wens uitgesproken om van onze provincie een Fairtrade provincie te maken. De ChristenUnie heeft deze motie samen met Groenlinks ingediend. 

In Groningen zijn veel ondernemers die fairtrade ondernemen. Dat doen ze bijvoorbeeld door bij producten die van ver komen, zoals koffie, chocolade of bloemen, te kiezen voor fairtrade. 

Maar fairtrade kan ook dichter bij huis gerealiseerd worden. Als bijvoorbeeld voedsel gekocht wordt  dat dichtbij groeit, worden de boeren en kwekers uit de eigen regio geholpen. Bovendien scheelt het brandstoffen voor de reis. Dus: beter voor de boeren, het milieu en lekker vers! 

De ChristenUnie wil dat de provincie hieraan meedoet. We willen dat Groningen een Fairtrade provincie wordt. De provincie moet fairtrade inkopen en ook gemeenten zouden hun medewerking moeten verlenen. Dus samenwerken!

Labels:

Auteurs