Berichten geschreven door Webredactie Prov. Groningen

 1. installatie 2.png
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 29 maart 2023

  Installatie nieuwe Statenleden

  Een bijzondere Statenvergadering:  26 nieuwe Statenleden werden geïnstalleerd. Commissaris van de Koning gaf hen een aantal adviezen:

  lees meer
 2. ridders 2.JPG
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 28 maart 2023

  Afscheid Statenleden

  Dinsdag 28 maart werd tijdens de vergadering van Provinciale Staten afscheid genomen van 26 Statenleden. Rinze van der Born en Gerrit Jan Steenbergen hoorden daarbij. Commissaris van de Koning Rene Paas sprak hen persoonlijk toe.

  lees meer
 3. stem ze weg.jpg
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 23 maart 2023

  ChristenUnie, ná 15 maart

  Mensen hebben gestemd met het hart, met het hoofd, misschien met de onderbuik, maar gelukkig velen met de voeten, door op te komen. Na de uitslag zien we dat vlaggen weer in de goede volgorde worden gehangen. Daar spreekt hoop uit. Deze mensen zijn niet afgehaakt. Er is een broos vertrouwen. Nu is het aan ons om dit samen waar te maken.

  Hieronder de woordvoering van Johan Hamster tijdens het duidingsdebat.

  lees meer
 4. Piet Adema.jpg
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 3 maart 2023

  11 maart: In gesprek met Piet Adema en Johan Hamster!

  Op zaterdag 11 maart komen onze minister van landbouw, natuurbeheer en voedselkwaliteit Piet Adema en gedeputeerde Johan Hamster naar het Westerkwartier! Tijdens dit bezoek is er ruimte voor iedereen om met beide heren in gesprek te gaan. 

  lees meer
 5. college tour klein 1.png
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 27 februari 2023

  College Tour

  Op 13 maart 2023 organiseert de ChristenUnie provincie Groningen een College Tour in de Lutherse Kerk in Stad. Tijdens het evenement zijn minister Carola Schouten, Eerste Kamerlid en lijsttrekker Tineke Huizinga en wethouder van gemeente Groningen Inge Jongman te gast.  

  lees meer
 6. stieneke_persco_groningenpe.jpg
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 25 februari 2023

  Gespreksavond met Stieneke van der Graaf

  Afgelopen periode was Stieneke van der Graaf één van de zeven leden van de enquêtecommissie Aardgaswinning Groningen. Het doel van deze commissie was waarheidsvinding en het verkrijgen van verklarend inzicht in de besluitvorming over de aardgaswinning, de schadeafhandeling en de versterking in Groningen.

  lees meer
 7. Kandidaten Staten plus waterschappen.JPG
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 25 november 2022

  Op weg naar 15 maart 2023

  Tijdens de ledenvergadering donderdagavond 24 november werden de kandidatenlijsten voor de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest met algemene stem goedgekeurd.

  lees meer

  Labels:

 8. lijsttrekkers ChristenUnie 2023.JPG
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 7 september 2022

  Johan Hamster, Klaas Wierenga en Jos Schaafsma beoogd lijsttrekkers ChristenUnie 2023

  Het bestuur van ChristenUnie in de provincie Groningen draagt Johan Hamster voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar. 

  lees meer
 9. Stempotlood-500x281.jpg
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 11 mei 2022

  Kandidaten gezocht!

  In maart 2023 zijn er weer verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschapsbesturen. Van het provinciaal bestuur van de ChristenUnie Groningen hebben we de opdracht gekregen kandidatenlijsten samen te stellen voor zowel de Provinciale Staten in Groningen als ook voor die van de Waterschapsbesturen van Noorderzijlvest en Hunze & Aa’s. 

  lees meer
 10. header.png
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 13 maart 2021

  Aandacht voor het Noorden

  De ChristenUnie wil meer aandacht voor de regio. Daarom presenteert Kamerlid Stieneke van der Graaf vandaag het plan voor het Noorden. In het plan staan gerichte maatregelen en investeringen voor Groningen, Friesland en Drenthe. Zo moet het Noorden koploper blijven in de energietransitie, gaan we door met de regiodeals, en moet de Friese taal grondwettelijk verankerd worden in de grondwet. Daarnaast wil de ChristenUnie 100 miljoen investeren in een fonds voor de samenleving. Dit fonds kan gebruikt worden om bijvoorbeeld lokale burgerinitiatieven, ontmoetingsplekken en vrijwilligersloketten te ondersteunen.   

  lees meer