Brede Groene Dijk en Waterwolf

groene dijk zoute klei.JPG
margriet weblog.jpg
Door Margriet Donker - van der Vinnne op 1 september 2022 om 13:17

Brede Groene Dijk en Waterwolf

Regelmatig organiseren we een werkbezoek. Onze fractie laat zich dan informeren over een breed scala aan onderwerpen door diegenen die daar specialist in zijn.  Maar eens per jaar doen we dit met mensen die niet in onze fractie zitten. Dat was deze keer 31 augustus. 

Samen met zo’n 35 ChristenUnie-leden uit onze provincie bezochten we beide waterschappen die in Groningen aktief zijn.

Hunze & Aa’s was enthousiast over hun dijkversterkingsproject Brede Groene Dijk. Nabij Finsterwolde wordt de dijk op een bijzondere manier versterkt. Bijzonder, omdat de helling van het talud veel minder steil is dan gebruikelijk. Hierdoor wordt de kracht van het water van de Dollard beter verwerkt door de dijk. Maar ook bijzonder omdat hier klei wordt gebruikt die ook uit de Dollard gewonnen is. Zoute klei, die gerijpt is nabij Delfzijl.

In het gemaal Waterwolf bij Lauwerzijl werden we ontvangen door waterschap Noorderzijlvest. Behalve informatie over de geschiedenis en werking van dit gemaal, werd hier ook gediscussieerd over waterpeil, waterkwaliteit en watertekort. 

Tijdens deze dag zijn foto’s gemaakt door Klaas Boer, Jan van Heerde en Jos Schaafsma. Hun foto’s zijn te zien via deze link.

Labels: ,

Auteurs