ChristenUnie: Steun voor dorpshuizen bij hoge energiekosten

dorpshuis 1.jpg
margriet weblog.jpg
Door Margriet Donker - van der Vinnne op 22 november 2022 om 22:00

ChristenUnie: Steun voor dorpshuizen bij hoge energiekosten

De ChristenUnie wil dat de provincie Groningen dorpshuizen en buurthuizen concrete steun geeft nu de energieprijzen zo hoog zijn. Veel buurt- en dorpshuizen komen in de problemen vanwege de gestegen energielasten. 

Het gemiddelde maandbedrag is gestegen van € 945 naar € 1681 per maand. 92% van de respondenten van de ‘Enquête energiestress Dorps- en buurthuizen’ ontvangt geen hulp van de gemeente om deze kosten te kunnen voldoen. 

Deze week werd bekend dat er vanuit Den Haag extra geld gaat naar scholen en zwembaden. De dorps- en buurthuizen lijken buiten de boot te vallen.   

De fractie van de ChristenUnie is van mening dat dorps- en buurthuizen van onmisbare waarde zijn voor de onderlinge verbinding.  En dat de huidige situatie de leefbaarheid op het platteland en in de stad onder druk zet. De provincie zou een helpende hand moeten bieden door concrete steun te geven. 

De ChristenUnie wil van het Groningse provinciebestuur weten of die dat ook zo ziet.

Statenlid Margriet Donker-van der Vinne: “De provincie zou samen met gemeenten financiële hulp moeten geven. Gemeenten hebben hun handen vol aan het ondersteunen van particulieren in deze energiecrisis. Juist nu moet de provincie bijspringen.”

Bijlagen

Labels: ,

Auteurs