Kinderen Afghaanse school ontwerpen kerstkaart ChristenUnie

afghaanse school 11.JPG
fredric weblog.jpg
Door Fredric Geijtenbeek op 13 december 2022 om 15:48

Kinderen Afghaanse school ontwerpen kerstkaart ChristenUnie

Leerlingen van de Afghaanse basisschool in Uithuizermeeden maakten dit jaar een kunstwerk voor op de kerstkaart van de ChristenUnie in de provincie Groningen.

Ieder jaar organiseert de ChristenUnie voor leerlingen van een basisschool in onze provincie een kerstkaartontwerpwedstrijd. Leerlingen van de bovenbouw maken dan een ontwerp voor de kerstkaart.  Dinsdag werd bekendgemaakt welk ontwerp dit jaar heeft gewonnen. 

Uit handen van fractievoorzitter Fredric Geijtenbeek ontvingen de leerlingen die de mooiste kaart ontwierpen een prijs. Ze maakten dit jaar een ontwerp met het thema: ‘kerstliederen zingen in de kou.’

Met kerst wordt al eeuwen gezongen over de geboorte van het kindje Jezus. En het is vaak koud in die periode. Er werd gevraagd een zingend kind met warme winterkleren te tekenen.

De 12-jarige Zuhal Nayeb maakte volgens de jury het mooiste kunstwerk. Aan de binnenkant van de kaart werden twee kleine afbeeldingen geplaatst: gemaakt door Malika Nazari en Mahnaz Roshani.  

“We vinden het heel bijzonder om de talenten van juist deze kinderen te kunnen laten zien. Ik weet zeker dat iedereen die onze kaart ontvangt onder de indruk zal zijn!”, aldus Geijtenbeek.

De kaart is verzonden naar relaties in heel Nederland.

Labels: ,

Auteurs