Berichten geschreven door Fredric Geijtenbeek

 1. Johan Hamster 2.jpg
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 12 januari 2022

  ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

  De provinciale ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde in de provincie Groningen. Daarmee volgt hij Henk Staghouwer op die maandag is beëdigd als minister van landbouw.  

  lees meer
 2. Henk_Staghouwer_Foto_1.jpg
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 30 december 2021

  Statenfractie feliciteert Henk Staghouwer met voordracht ministerschap

  Wat een groot nieuws! Vandaag werd bekend dat de ChristenUnie onze gedeputeerde Henk Staghouwer voordraagt als nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid. De fractie feliciteert Henk van harte met deze voordracht!

  lees meer
 3. uitreiking 5.JPG
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 15 december 2021

  Kinderen CBS Groen van Prinsterer Nieuwe Pekela ontwerpen kerstkaart ChristenUnie

  Leerlingen van christelijke basisschool 'Groen van Prinsterer' in Nieuwe Pekela maakten dit jaar een kunstwerk voor op de kerstkaart van de ChristenUnie in de provincie Groningen. Ieder jaar organiseert de ChristenUnie voor leerlingen van een basisschool in onze provincie een kerstkaartontwerpwedstrijd. 

  lees meer
 4. foto margriet.png
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 7 juli 2021

  Algemene Beschouwingen

  "Voorzitter, in het tijdelijke mandaat dat onze fractieleden hier gegeven is, zetten we ons graag in voor een blijvend resultaat voor Groningen. Dat doen we vanuit de overtuiging dat dat alleen kan met de zegen van Hem die écht blijvend is. Die is, Die was en Die er zal zijn."

  Met deze woorden sloot Fredric Geijtenbeek zijn woordvoering tijdens de Algemene Beschouwingen af. Hij pleitte ervoor om actuele uitdagingen in perspectief te zien. 

  lees meer
 5. groep station Veendam.JPG
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 30 juni 2021

  Spoorverbinding Stadskanaal

  Gert-Jan Segers en Pieter Grinwis brachten vrijdag 25 juni een werkbezoek aan station Veendam. Fredric Geijtenbeek gaf toelichting op het proces om een spoorverbinding met Stadskanaal te realiseren.

  lees meer
 6. ecolution 1.JPG
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 30 juni 2021

  Met Pieter Grinwis bij scheepswerf NG Shipyards Lauwersoog

  Samen met gedeputeerde Henk Staghouwer, Kamerlid Pieter Grinwis en wethouder Theo de Vries bracht onze fractie een werkbezoek aan Next Generation Shipyards (NG Shipyards) in Lauwersoog. Projectleider Dirk Keizer gaf een uitgebreide rondleiding over de werf en aan boord van het zeilschip Ecolution. 

  lees meer
 7. haven zoutkamp.jpg
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 4 juni 2021

  VVD en ChristenUnie: slimmere samenwerking bij onderhoud vaarroutes

  Volgens verschillende watersportverenigingen zijn veel vaarroutes in de provincie Groningen slecht bevaarbaar. Dat vinden ook de Statenfracties van ChristenUnie en VVD. Zij willen dat de provincie kijkt of de samenwerking tussen beheerders van vaarwegen beter kan. 

  lees meer
 8. bushalte platteland.jpg
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 11 april 2021

  Openbaar vervoer na corona

  Door de coronacrisis is een lange tijd veel minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Om de klappen op te vangen is de verleiding groot om het openbaar vervoer in de regio te versoberen. Er wordt gedacht om buslijnen minder vaak te laten rijden.

  lees meer

  Labels:

 9. ring zuid.jpg
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 3 februari 2021

  Lastige keuze

  Vandaag moest onze fractie een lastige keuze maken. Er is een oplossing voor de problemen met de bouw van de Zuidelijke Ringweg. Maar dat moet betaald worden met een deel van de miljoenen waarmee we de N33 en de spoorlijn naar Duitsland willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk om uit te leggen welke keuze wij hebben gemaakt. 

  lees meer

  Labels:

 10. rand van het land.jpg
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 1 februari 2021

  Regiocheck voor Haagse plannen

  De ChristenUnie wil een regiocheck invoeren. Met de checklist wil de partij voorkomen dat de regio’s aan de grenzen van het land nadelen ondervinden van landelijk beleid op het gebied van zorg, wonen, arbeidsmarkt, onderwijs en mobiliteit.  Dat staat nu in het vastgestelde verkiezingsprogramma van de partij die zaterdag 30 januari haar partijcongres heeft gehouden. 

  lees meer