Kinderhartchirurgie kan toch blijven!

umcg 1.jpg
margriet weblog.jpg
Door Margriet Donker - van der Vinnne op 13 februari 2023 om 21:47

Kinderhartchirurgie kan toch blijven!

We zijn blij met het besluit dat het UMCG één van de twee ziekenhuizen is waar de kinderhartchirurgie blijft! Eindelijk is er duidelijkheid. En dat is belangrijk voor de patiënten én voor de zorgprofessionals.

Na een lange periode van onzekerheid heeft minister Kuipers de knoop doorgehakt. De ChristenUnie heeft zich van meet af aan voortdurend ingezet voor de beschikbaarheid van kinderhartzorg in de regio. Zelfs vandaag nog kwamen ChristenUnie Statenleden uit Overijssel, Drenthe en Friesland om samen met Margriet Donker en Tweede Kamerlid Nico Drost het kinderhartcentrum te bezoeken en te praten met de staf.  Er werd gezocht naar de beste argumenten om de minister te kunnen overtuigen.

Voor de ChristenUnie is toegankelijkheid en bereikbaarheid van goede zorg belangrijk. En nu is er dan dit goede nieuws!

Auteurs