Heuvelderij

Richting Oostpolder.JPG
margriet weblog.jpg
Door Margriet Donker - van der Vinnne op 21 juni 2023 om 22:09

Heuvelderij

Vlakbij de Eemshaven ligt het gehucht Heuvelderij. Mensen die hier wonen zijn letterlijk omringd door windmolens. Nu zijn er ook plannen om een bedrijventerrein te ontwikkelen in de Oostpolder. Onze fractie bezocht de familie Woltjer.

Jan en Arenda zijn niet blij met de nieuwe plannen: "We kunnen veel verstouwen. Maar nu zitten we aan onze taks. Er gaat geen dag voorbij of we zijn wel met een document bezig." Het gaat nu om documenten waarin de nieuwe plannen worden toegelicht. Maar eerder ook om de plannen voor de windparken. 

Jan: "In dergelijke plannen wordt zo’n twintig pagina’s gewijd aan vogels en vleermuizen. Slechts één pagina over menselijke bewoners. Betrek de bewoner erbij. Ondersteunt door juristen." 

"Als je een zienswijze wilt inleveren, moet je in zes weken tijd eerst 1500 pagina's doorlezen. Een initiatiefnemer heeft een leger aan adviseurs. En kan daarnaast samen optrekken met de landeigenaren en de provincie. Wij niet. Als bewoner sta je dan al enorm achter. Het voelt echt alsof je tegen de overheid moet vechten." 

"Er is wel compensatie toegezegd, voor overlast door de windmolens. Maar totnogtoe hebben we nog niets ontvangen. Terwijl de windmolens er toch al twee jaar staan." 

Labels: , , ,

Auteurs