Henk Staghouwer genomineerd voor 'Groenste politicus van 2018'

henkstaghouwermaandag 28 januari 2019 13:30

Henk Staghouwer is genomineerd voor de titel: 'Groenste politicus van 2018'. Dat heeft Natuurmonumenten vandaag bekend gemaakt. 

Staghouwer is vereerd met zijn nominatie: "Juist de provincie heeft de belangrijke taak om voor de natuur en het landschap te zorgen. Ik vind het mooi dat Natuurmonumenten dit jaar provinciale politici nomineert."

Natuurmonumenten heeft aan de hand van vijf thema's tien kandidaten op de groenste kiesliijst geplaatst. De inzet van de kandidaten is beoordeeld op de onderwerpen: Landbouw, Natuur & Biodiversiteit, Landbouw & Voedselvoorziening, Klimaat & Water en Betrekken & Participatie.

Volgens Staghouwer zijn er grote stappen gezet, maar staan we ook voor uitdagingen: 'Afgelopen jaar heb ik me ingezet voor de ontwikkeling en realisatie van een heel aantal natuurgebieden. Er is een aaneenschakeling ontstaan van natuurgebieden over de provincie. Daarnaast is in het Eems Dollardgebied een programma opgezet waardoor de vertroebeling van water word verminderd zodat er een gezonder ecosysteem ontstaat. Ook hebben we grote stappen gezet richting natuurinclusieve landbouw. Een beweging van milieuorganisaties, terreinbeheerders, overheden, bedrijfleven en kennisinstellingen om landbouw en natuur meer met elkaar te verbinden'. 

Tot en met zondag 10 februari kunt u op Henk Staghouwer stemmen via deze website.  

De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Uit die finalisten kiest een vakjury de winnaar. De jury bestaat uit Marc van den Tweel (algemeen directeur Natuurmonumenten), Louise Vet (hoogleraar ecologie) en Koos Dijksterhuis (journalist).

De winnaar wordt bekend gemaakt in het radioprogramma 'Vroege vogels' op zondag 10 maart. De weken hieraan voorafgaand zendt 'Vroege vogels' interviews uit met de drie finalisten.

« Terug

Reacties op 'Henk Staghouwer genomineerd voor 'Groenste politicus van 2018''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.