CU, GL, D66: fietsroute tussen Leek en Groningen langs Oostwold

banneroostwold.jpgwoensdag 13 maart 2019 15:00

De ChristenUnie, GroenLinks en D66 willen dat het nieuwe provinciebestuur van Groningen zich inspant voor een fietsroute tussen Leek en Groningen aan de noordkant van de A7.

De ChristenUnie, GroenLinks en D66 in Provinciale Staten van Groningen vinden dat het nieuwe fietspad tussen Leek en Groningen het beste langs het dorp Oostwold kan worden aangelegd. De route aan de noordkant van de A7 is voor veel fietsers een aantrekkelijkere route dan een fietspad ten zuiden van de snelweg en kan goed gecombineerd worden met de aanleg van de zonnewal.

Afgelopen najaar bespraken Provinciale Staten de aanleg van het fietspad. Toen bleek dat er niet genoeg geld was voor de noordvariant. Dat willen de partijen na de verkiezingen anders zien. De ChristenUnie, GroenLinks en D66 zijn groot voorstander van meer en betere fietsroutes omdat fietsen volgens hen niet alleen gezond en duurzaam is, maar ook heel belangrijk is voor de bereikbaarheid van de Stad en de regio.

Volgens hen moet het provinciebestuur dat na de verkiezingen zal worden gevormd ambitieus zijn en meer investeren in fietsverbindingen. Er zijn veel plannen voor het aanleggen, verbeteren en veiliger maken van fietspaden in de provincie Groningen. Om al die plannen mogelijk te maken is tot wel acht miljoen euro per jaar nodig. 

« Terug

Vorige berichten > 2019

december

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

januari