Kinderen De Parel ontwerpen kerstkaart ChristenUnie

klassefoto.JPG
margriet weblog.jpg
Door Margriet Donker - van der Vinnne op 14 december 2023 om 16:13

Kinderen De Parel ontwerpen kerstkaart ChristenUnie

Leerlingen van christelijke basisschool 'De Parel' in Muntendam maakten dit jaar een kunstwerk voor op de kerstkaart van de ChristenUnie in de provincie Groningen.

Ieder jaar organiseert de ChristenUnie voor leerlingen van een basisschool een kerstkaartontwerpwedstrijd. Leerlingen van groep 5 maakten een ontwerp voor de kerstkaart. Donderdag werd bekendgemaakt welk ontwerp heeft gewonnen.

De leerlingen maakten dit jaar een ontwerp met het thema 'glas-in-lood'. Met aluminiumfolie, touw en karton werden prachtige afbeeldingen gecreëerd. De 9-jarige Kyan van Iren maakte volgens de jury het mooiste kunstwerk. Zijn creatie van een kerstengel staat op de kerstkaart. Op de dag van de prijsuitreiking was Kyan helaas ziek, hij krijgt zijn prijs als hij weer beter is.

De afbeeldingen op de binnenkant van de kaart werden gemaakt door Romy van der Laan en Ilse Dennebos. Uit handen van Statenlid Margriet Donker-van der Vinne kregen zij een mooi boek als prijs.

“We waren onder de indruk van de mooie en creatieve afbeeldingen die zijn gemaakt. Ik weet zeker dat iedereen die onze kaart ontvangt onder de indruk zal zijn”, aldus Margriet Donker van der Vinne.

De kaart is verzonden naar relaties in heel Nederland.

Labels:

Auteurs