Berichten over recreatie

 1. fietsberg groningen
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 9 november 2022

  Onderzoek naar mogelijke Groninger fietsberg krijgt vervolg

  De Statenfracties van D66 en ChristenUnie maken zich al ruim een jaar sterk voor het realiseren van een fietsberg in onze provincie. Na verkennend onderzoek bleek dat er kansen zijn, maar dat er concrete punten moeten worden uitgewerkt. Woensdag 9 november werd in de Statenvergadering de motie aangenomen waarin wordt opgeroepen de nodige middelen voor zo’n vervolgonderzoek (60.000,-) beschikbaar te stellen. 

  lees meer
 2. fietsberg groningen
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 21 mei 2022

  Een Groningse fietsberg is geen luchtfietserij

  Groningen: een provincie met weidse vergezichten over vlak land. Waar de wind vrij spel heeft en fietsers altijd tegenwind lijken te hebben. Het is misschien wel de laatste plek in Nederland waar je een berg zou verwachten. Toch is dat precies hetgeen wij als D66 en ChristenUnie vorig jaar hebben voorgesteld in Provinciale Staten.

  lees meer
 3. fietsberg groningen
  mouw.png
  Door Webredactie Prov. Groningen op 7 juli 2021

  Onderzoek naar Groningse ‘fietsberg’

  De Provinciale Statenfracties van ChristenUnie en D66 in Groningen hebben bij de bespreking van de Kadernota voorgesteld te onderzoeken welke voormalige vuilstortplaatsen in de provincie geschikt gemaakt kunnen worden voor fietsers en wandelaars. Uit het onderzoek moet onder meer blijken in hoeverre de bodemlagen van de ‘afvalbergen’ hiervoor geschikt zijn en of er draagvlak bestaat onder omwonenden en ondernemers.

  lees meer
 4. haven zoutkamp.jpg
  fredric weblog.jpg
  Door Fredric Geijtenbeek op 4 juni 2021

  VVD en ChristenUnie: slimmere samenwerking bij onderhoud vaarroutes

  Volgens verschillende watersportverenigingen zijn veel vaarroutes in de provincie Groningen slecht bevaarbaar. Dat vinden ook de Statenfracties van ChristenUnie en VVD. Zij willen dat de provincie kijkt of de samenwerking tussen beheerders van vaarwegen beter kan. 

  lees meer